Verslag toernooi Opbad

Afgelopen weekend vond in Opglabbeek het eerste Limburgs toernooi van het seizoen plaats. Met 19 spelers was een ruime delegatie van Dibad aanwezig! De dubbels werden op zaterdag gespeeld, de enkels vonden zondag plaats. Hieronder een overzicht van de verschillende prestaties.

In de heren dubbel B1 waren Dries Leurs en Davy Roosen (Opbad) te sterk voor zowel Didier/Pascal (in poule, waar ze tweede eindigden) als voor Stefan/Bart (in de halve finale). In de B2 raakten Hannelore (met Marco), Kevin (met Wim Geerts), Daisy/Hannelore en Mart/Karin helaas niet door de poules. Beter nieuws in de gemengd dubbel voor Karin en Didier. Zij moesten na een spannende finale maar nipt de duimen leggen tegen Davy Thijs en Eva Bangels. Een verdienstelijke 2de plaats dus!

Ook in de C1 werd er knap gespresteerd! Zo eindigden Marie-Laure en Kathleen 2de in de dames dubbel, en strandde Mitch (met Donny) in de halve finale van de heren dubbel. Hoogtepunt van zaterdag was ongetwijfeld de Dibad-finale in de gemengd dubbel tussen Mart/Robbe en Marie-Laure/Pascal. Laat op de avond werd de strijd beslecht in het voordeel van deze laatsten met 21-19 in de derde set.

Tenslotte nog vermelden dat ook Iris/Sam (DD C2), Christof/Daniel (HD C1), Kathleen/Tim (GD C1) en Daisy/Kevin (GD C1) meerdere goede prestaties leverden en wedstrijden wonnen. Jammer genoeg was het telkens niet voldoende om de poule te winnen en door te stoten naar de volgende ronde.

Na een verkwikkende nachtrust stond de meerderheid zondag opnieuw klaar voor de enkels. In de heren enkel B2 waren we maar met liefst 5 spelers vertegenwoordigd. In tegenstelling tot Kevin en Bart, slaagden Robbe, Pascal en Tim er wel in om hun poule te winnen en door te stoten. Voor Robbe was de kwartfinale het eindstation, Pascal en Tim troffen elkaar in de halve finale in een nieuw Dibad-onderonsje. Na wederom een spannende match trok Tim in de derde set met 22-20 het laken naar zich toe. Helaas moest hij in de finale nipt zijn meerdere erkennen tegen Niels Vromans (21-18 in de derde set).

Ook in de dames enkel B2 was Dibad vertegenwoordigd met Hannelore en Mart, die knap derde werd. Maar ook in de andere klassementen werd er mooi gespresteerd met oa zege’s voor Christof in de heren enkel C1 (na 5 gewonnen wedstrijden) en Iris in de dames enkel C2 (na 3 wedstrijden). Tenslotte moeten we ook zeker de mooie tweede plaats van Sam in de dames enkel D vermelden.

Dibad kan dus terugkijken op een geslaagd toernooi, met meerdere top 3 plaatsen! Verder werken is de boodschap, de focus ligt nu volledig op Dibad’s Super Sunday aanstaande zondag. Komend toernooi in Limburg is het provinciaal kampioenschap, dat op 5 en 6 november plaatsvindt in sporthal De Damburg te Bocholt.

Overzicht winnaars toernooi Opbad: http://www.badmintonvlaanderen.be/sport/winners.aspx?id=84B98627-770B-4C93-855B-F0B3ECD88E2B