Over Dibad

Over Dibad vzw

Dilserse Badmintonclub vzw

Dibad, oftewel Dilserse Badmintonclub, werd gesticht in 1985 door sportfunctionaris Jo Andries. In de 35 jaren tot vandaag is Dibad uitgegroeid tot één van de grootste, zoniet de grootste badmintonclub van Limburg!

Op tornooien en in competitieverband is Dibad immers een alomtegenwoordige club. Zo kom je ons op bijna elk tornooi in Limburg wel met een grote bende tegen, en ons eigen internationaal toernooi van maart heeft één van de hoogste prijzengelden en grootste deelnemersvelden in zijn categorie. Ook in competitieverband zijn we goed vertegenwoordigd. Voor het seizoen 2018-19 hebben we 6 ploegen in competitie bij de volwassenen: 2 in de gemengde reeksen, 3 in de herencompetitie en 1 in de damescompetitie. In al deze competities zijn we bovendien met een ploeg vertegenwoordigd in de ligareeksen.

Als badmintonclub trachten we zoveel mogelijk speelmomenten aan te bieden, en dit voor iedereen, ongeacht niveau of doelstelling. Vandaar dat we op meerdere momenten over sporthal De Spil in Dilsen kunnen beschikken:

  • op woensdag wordt er in verschillende groepen (jeugd en volwassenen) training gegeven, deze starten om 17u30 (jeugd groep 1) en eindigen om 22u30 (volwassenen)
  • onze recreanten hebben hun plekje op donderdagavond, van 19u30 tot 22u
  • vrijdag is er een tweede training voor de jeugd tussen 17u30 en 19u30, en kunnen de volwassen en recreanten op hetzelfde moment vrij spelen
  • op zaterdag is er tussen 10u en 12u ook de mogelijkheid tot vrij spelen voor de volwassenen
  • tenslotte vinden op zondagmiddag vanaf 14u de competitiewedstrijden plaats, en kan iedereen wie wenst tussen 10u en 12u ook nog vrij komen spelen

Al onze trainingen staan onder leiding van een gemotiveerd en gediplomeerd trainersteam dat in totaal 6 trainers telt (zie info-trainers). Op dit moment telt Dibad 160 leden: 39competitiespelers, 66 recreanten en 55 jeugdspelers.

Sportiviteit, samenwerking en spelplezier zijn zeer belangrijke waarden binnen onze club, vandaar dat we ook buiten de normale speeluren nog tal van activiteiten organiseren. Zo zijn er ondermeer onze restaurantdag in oktober, een kienavond in februari en uiteraard ons jeugdtornooi in februari en ons internationaal tornooi in maart. Daarnaast hebben we voor de leden jaarlijks ons kerst- en eindeseizoensfeestje, en komt in december de sint langs voor de allerkleinsten.

Sinds de zomer van 2016 is de feitelijke vereniging Dibad omgevormd tot Dilserse Badmintonclub VZW. Contactgegevens en de taken van alle bestuursleden vindt u verder op de site onder info-bestuurders. Contacteer één van hen gerust indien u vragen en/of opmerkingen hebt over onze favoriete badmintonclub!