Resultaten 30e Internationaal toernooi

Dit weekend vond de 30ste editie van ons Internationaal Badmintontoernooi plaats. Maar liefst 295 spelers, hoofdzakelijk uit België en Nederland, zakten weer af naar Sporthal De Spil. In 30 disciplines werd er een winnaar of winnares gezocht, goed voor tal van sportieve en spannende wedstrijden die plaatsvonden zaterdag tussen 9u en 22u, en zondag tussen 9u en 16u30.

Net als de vorige edities, kunnen we ook nu weer zeggen dat de organisatie op punt stond! Nav de 30ste verjaardag van ons toernooi gingen alle deelnemers met een pen van Dibad vzw naar huis. Alle finalisten konden op de prijsuitreiking dan weer genieten van een glas cava en hun verdiende beloning in ontvangst nemen, 3700euro cash in totaal aangevuld met prijzen in natura. Al deze elementen maken dat we onze status als grootste badmintontoernooi van Limburg, samen met dat van Dropshot Houthalen, ook dit jaar weer hebben kunnen bevestigen! Een dikke pluim dus voor de drijvende krachten achter de organisatie en voor alle vrijwilligers!

Uiteraard was onze ploeg Dibad ruim vertegenwoordigd, met 27 deelnemers. En het moet gezegd dat het ook op sportief vlak een succesvolle editie was.

Eerste vermelding zeker en vast voor Mart Bittremieux!! Deze topper was in al haar drie disciplines bij de beteren: winnares DE C1, winnares GD C1 samen met ploeggenoot Bart, en finaliste DD B2 met andere Dibad-ster Marie-Laure. Een dikke proficiat Mart!

Tevens speciaal te vermelden, Tim Moonen Bert Moors, Iris Tetteroo, Sara Weerts en Birthe Van Den Berg die allen 2 finales speelden: Tim won de GD C2 met Kim en was in de finale HE C1 slecht met 21-18 in de derde set de mindere. Bert won de finale HE D vlot, en moest in de GD D slechts in de finale zijn meerdere erkennen samen met Sara…Ook hier, al Dibad wat de klok sloeg dus!
Aan dameszijde moest Birthe zowel in de DD A als in de GD A pas in de finale het hoofd buigen. Voor Iris was er één keer goud, in de DD D samen met Sara, en één keer zilver in de DE D.

Last but not least, zeker ook winnaar HE B1, Sander 
Prenen vermelden!

In totaal leverde Dibad dus 9 winnaars, 8 finalisten en ook nog eens 5 halve finalisten af. Een serieuze vooruitgang tov vorig jaar toen we 5 winnaars en 6 finalisten in ons midden hadden. In combinatie met de vlekkeloze organisatie kunnen we dus weer van een top editie spreken…We moeten zeker nog vermelden dat foto’s in de loop van de week zowel op facebook als op onze site te bekijken zijn. Om te eindigen, een dikke dankuwel…Aan alle vrijwilligers, aan de scheidsrechters, aan de stad Dilsen-Stokkem, aan onze sponsors Mobi-Sports en Rent Your Chef en vooral aan alle aanwezigen, die soms meerdere uren onderweg waren om in Dilsen-Stokkem van ons toernooi te komen meegenieten. Hopelijk zijn jullie ook volgend jaar van de partij op de 31ste editie van ons Internationaal Badmintontoernooi!