Internationaal Toernooi Dibad

Afgelopen weekend vond in sporthal De Spil ons 28ste internationaal toernooi plaats. Omstreeks 07u30 waren de eerste personen van de organisatie aanwezig, ongeveer een uurtje later kwamen de eerste spelers aan. Met in totaal 311 inschrijvingen, waaronder een groot aantal Nederlanders maar ook Duitsers en zelfs ook enkele Polen, beloofde het alvast een druk weekend te worden met in totaal liefst 440 wedstrijden af te werken. Als thuisploeg was Dibad met 42 spelers ook zeer goed vertegenwoordigd.

De eerste matchen die vanaf 9u werden afgewerkt waren de enkels. Deze leverden wisselend succes op voor Dibad. Zo waren er in de HE B2 zeges in de eerste ronde voor Didier, Pascal en Christof, maar nederlagen voor Kevin en een helaas zieke Robbe. Ook in de HE C2 waren we goed aanwezig en konden zowel Wim, Koen, Javier als Daniël hun eerste wedstrijd winnen. Voor Michael (HE B1), Rob en Wouter (HE D), Thomas (HE C2) en Benjamin was de eerste ronde dan weer het eindstation. Zeker te vermelden dat we met Benjamin sinds lang weer een speler van onze eigen club hadden die meestreed in de HE A. Hij speelde zeker in de eerste set heel goed mee, maar moest uiteindelijk na een verdienstelijke match toch met 19-21 en 12-21 zijn meerdere erkennen in het tweede reekshoofd.

Ook bij onze dames een soortgelijk verhaal, met winst in de eerste ronde voor o.a. Elke, Kirsten, Kelly, Hannelore, Marie-Laure en Gudrun, maar nederlagen voor Sam, Iris, Karin, Sara en een helaas ook al zieke Mart. Naarmate de dag vorderde vonden er meerdere gebeurtenissen plaats die, althans volgens de betrokkenen, zeker niet in dit verslag mogen ontbreken. Zo won Elke ook haar tweede wedstrijd, ondanks een 17-20 achterstand, en moest Daniël het laken leggen tegen een eerlijke tegenstander. Tevens pakte Dibad reeds de eerste prijzen mee van het weekend mee: zowel Karin als Robbe waren bij de winnaars van de tombola.

Rond 16u werd het duidelijk dat 6 spelers van Dibad de halve finale in het enkelspel en dus de zondag zouden halen: Gudrun in de DE D, Koen, Javier en Wim in de HE C2 en Pascal en Christof in de HE B2. Intussen werden ook de eerste Dibad-wedstrijden gespeeld, oa in de DE C1 tussen Daisy en Kirsten (in een wedstrijd van bijna één uur nipt in de derde set gewonnen door Kirsten met 18-21) en zeker in de DD B2 waar maar liefst 4 van de 7 ingeschreven duo’s van Dibad afkomstig waren.

De dubbels werden volledig op zaterdag afgewerkt. De oudste en jongste vertegenwoordiger van Dibad, René en Wouter, streden samen in de HD D. Helaas slaagden zij er net niet in om één van hun twee wedstrijden winnend af te sluiten. Vader en zoon Marra wisten beiden wel de eindzege binnen te halen, Benjamin met Michael in de HD B1, Daniël met Christof in de HD C1. Ook Kelly haalde met haar partner Lindsey Wenzlawski de eerste plaats in de DD D. De finale in de DD B2 ging tussen Kirsten/Karin en Elke/Orly Vandeurzen. Deze werd met 20-22 en 15-21 door Elke en Orly gewonnen. Uiteindelijk waren zaterdag rond 22u30 alle wedstrijden afgewerkt.

Na een bewogen avond was het zondag om 9u eerst weer de beurt aan de enkelspelers. Helaas moesten in de HE B2 zowel Christof als Pascal het laken leggen tegen een resp. Poolse en Duitse tegenstander. Zeker voor Pascal zat er meer in na een nederlaag in de 2de en 3de set met 20-22 en 19-21. Ook voor Gudrun was de halve finale in de DE D het eindstation. Na een felle strijd moest ze slechts nipt haar meerdere erkennen in de tegenstander met 21-10, 10-21 en 21-16.

Door een enkelblessure van Javier kreeg Wim een vrijgeleide naar de finale in de HE C2. Koen won zijn halve finale na een ferme comeback, van 1-11 achterstand in de tweede set naar een 22-20 zege. Na een echte Dibad-finale tussen Wim en Koen kon deze eerste zich uiteindelijk winnaar HE C2 kronen, al was de wedstrijd spannender dan de 21-11, 21-11 eindstand doet vermoeden.

De gemengd dubbels werden volledig op zondag afgewerkt. Wat we hiervan moeten onthouden is dat zowel Michael als Wim erin slaagden hun tweede toernooizege binnen te halen. Michael met Marie-Laure in de GD B1, na een spannende match die uiteindelijk met 23-21, 17-21 en 21-19 werd gewonnen, en Wim samen met Ramona in de GD C2.

Ook nog te vermelden dat de winst in de HE A naar Marijn Put ging, en in de DE A naar Sabine Devooght, beiden eerste reekshoofd. Een dikke merci aan alle aanwezige spelers, proficiat aan alle winnaars en namens Dibad een welgemeende dankjewel aan iedereen die heeft bijgedragen tot het welslagen van de organisatie van dit toernooi. We hopen jullie allemaal terug te verwelkomen op ons 29ste internationaal toernooi van volgend jaar. We beloven alvast er alles aan te doen om jullie terug een mooi toernooi aan te bieden, en hopen dan aan het maximum aantal deelnemers van 350 te raken!

Geef een reactie