Succesvol toernooiweekend!

De 29ste editie van ons Internationaal Toernooit zit erop. We mogen terugblikken op een wederom zeer geslaagde editie, met 315tevreden deelnemers, een heleboel spannende wedstrijden en een groot aantal helpende handen, die samen voor een puike organisatie zorgden!

In totaal was er afgelopen weekend 21uur topbadminton te aanschouwen in Sporthal De Spil. Uiteindelijke winnaar in de HE A en DE A waren Marijn Put en Wendy Hoeve. Onze eigen badmintonclub Dibad vzw kon naast een fantastisch weekend eveneens terugblikken op enkele knappe sportieve prestaties, met maar liefst 5 titels en 6 vice-titels!

Op zaterdag wist Kalle Vanratingen de HE D binnen te halen, oa na een beklijvende halve finale tegen Bert Moors. Diezelfde Bert won samen met Wim Loddewijkx de HD D, een voorbeeld dat enkele uren later in de HD B1 gevolgd werd door Benjamin Marra en Michael Cremers.

Zondag werden dan de gemengde dubbels en de andere enkelspelen afgewerkt. Het begon goed voor Dibad, met finaleplaatsen in de gemengd dubbel voor Kelly/Thomas (D), Kirsten/Joeri (C2) en Mart/Bart (C1). Helaas gingen al deze wedstrijden verloren. De enkelfinales brachten echter beter nieuws! Zo versloeg Steven in de HE C1 eerste reekshoofd Eric Daniëls in drie sets, en was Karin in een Dibad-finale eveneens in drie sets te sterk voor Hannelore. Tweede plaatsen waren er dan weer voor Benjamin in de HE B1 en Kelly in de DE C2.
Hiernaast ook nog tal van halve finaleplaatsen:

• Sam Schurgers in de DE C2
  • In de dames dubbel kwamen Mart/Elke (B2) en Daisy/Hannelore (C1) juist tekort voor een plaats in de finale
  • Zoals reeds gezegd verloor Bert Moors in een spannende halve finale van Kalle Vanratingen in de HE D
  • Wim Loddewijkx verloor tenslotte in de halve finale van de HE C2, en kon zo zijn favorietenrol in deze reeks net niet waarmaken
We mogen ongetwijfeld terugblikken op een geslaagde editie! Foto’s volgen later deze week op onze facebookpagina en op onze website. Een dikke proficiat aan de winnaars, en een welgemeende merci aan alle spelers voor jullie aanwezigheid, en zeker en vast ook aan iedereen van de organisatie en alle helpende handen. Tot volgend jaar!